بهترین خبر – زیاده روی در مصرف آب در کوتاه مدت میتواند فرآیند اسمز پلاسما را کاهش داده و با افزایش گردش خون، با احتباس آب در بدن باعث بروز مسمومیت آبی شود.

از جنبه پزشکی مسمومیت با آب شامل دو حالت مزمن و حاد میشود. مسمومیت آبی مزمن باعث افزایش وزن، رنگ پریدگی و آماس پوست میشود. همچنین علائمی همچون حالت تهوع، گوارش ضعیف، سردرد، و هذیان در این افراد مشاهده میشود.
در کنار موارد ذکر شده، برخی افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای و خاص نباید در نوشیدن آب زیاده روی کنند. افراد مبتلا به نارسائی قلبی، بیماریهای کبدی و گلوکوم (آب سیاه چشم) از آن جمله هستند. این افراد باید علاوه بر اینکه از زیاده روی در مصرف آب اجتناب کنند، باید به تعداد دفعات بیشتر آب بنوشند. آنها باید در هر نوبت بیشتر از ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلی لیتر آب ننوشند.
همچنین در زمانهای خاص مانند پیش و پس از میل غذا و پیش از به بستر رفتن نباید زیاد آب بنوشید. برخی داروها مانند داروهای محافظت کننده از مخاط معده را نیز باید با آب کم مصرف کنید، زیرا این دسته از داروها برای محافظت از مخاط و لایه داخلی معده طراحی شده اند و زیاده روی در مصرف آب همراه با آنها خواصشان را از بین میبرد.