پنج شنبه, ۴ خرداد , ۱۳۹۶



۱۷:۰۰:۰۳ - دوشنبه ۳ آذر ۱۳۹۳
ماهی زهرآلود محبوب‌ترین غذای ژاپنی‌ها

بهترین خبر – سلطان بی‌چون و چرای سفره غذای ژاپنی‌ها بادکنک ماهی «فوگو» است که این ماهی زهرآلود اگر به شیوه صحیح طبخ نشود می‌تواند منجر به مرگ انسان شود.

سایت بهترین خبر

ماهی زهرآلود محبوب‌ترین غذای ژاپنی‌ها

محبوبیت و طعم دل انگیز ماهی «فوگو» و صید بی رویه آن باعث شده تا جمعیت این ماهی رو به انقراض رود.

اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) اعلام کرد: بادکنک ماهی چینی موسوم به ماهی فوگو یکی از چهار گونه بادکنک ماهی محبوبی است که در سفره غذای ژاپنی ها جایگاه ویژه ای دارد.

این ماهی نیز مانند سایر بادکنک ماهی ها باکتریهای تولیدکننده سم را می بلعند تا از آنها برای مقابله با مهاجمان مقابله کنند.

ماهی فوگو این سموم را در عضوی مانند کبد ذخیره می کند. میزان ذخیره زهر هر ماهی به اندازه ای است که می تواند بیش از ۳۰ انسان بالغ را از پای درآورد.

آشپزهای خبره ژاپنی طوری آموزش دیده اند که بتوانند این ماهی را به شیوه صحیح و بدون خطر آماده طبخ و خوردن کنند.

این آشپزها اغلب دارای تاییدیه های خاصی هستند. با این حال و با وجود رعایت این موارد احتیاطی، حوادث مختلفی نیز بر اثر خوردن این ماهی در ژاپن رخ می دهد.

به عنوان مثال در سال ۲۰۱۱ میلادی در توکیو مشتری یک رستوران بر اثر خوردن ماهی فوگو جان باخت.

با وجود همه این خطرات این ماهی در ژاپن و بسیاری جاهای دیگر به دلیل داشتن طعم فوق العاده اش همچنان محبوب است و یک پرس آن قیمت گزافی دارد به طوری که یک پرس از این ماهی در رستوران های توکیو بالغ بر ۳۰۰ دلار قیمت دارد اما محبوبیت، بزرگترین تهدید و مشکل برای این ماهی محسوب می شود.

بطوریکه «IUCN» اعلام کرده صید بی رویه ممکن است سبب نابودی کامل نسل این ماهی شود. هفته گذشته نیز بادکنک ماهی چینی با عنوان گونه «به شدت در معرض خطر» وارد «فهرست قرمز» اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) شد./ایسنا






ويژه نامه
  • IP Blocking Protection is enabled by IP Address Blocker from LionScripts.com.